zondag 10 februari 2008

Project Optoppen

Project Optoppen

Aan de Westzeedijk 399 te Rotterdam is het regio kantoor gelegen van de reclassering. De reclassering is dusdanig in omvang toegenomen dat de huidige behuizing niet meer geheel voldoet. Voor de korte termijn moet de indeling worden aangepast. na verloop van tijd zal de reclassering een andere huisvesting betrekken. Rijksgebouwendienst wil als eigenaar van het gebouw in overleg met de gemeente het betreffende pand renoveren en optoppen.

Voor dit project hebben zij het volgende programma vastgesteld:
De bestaande bebouwing moet gerenoveerd worden zodanig dat het gebouw geschikt is voor een flexibel gebruik als kantoorgebouw met verschillende aparte gebruikers, op het gebied van nieuwe media, per verdieping en moet voldoen aan de hedendaagse eisen met behoud van de oorspronkelijke architectonische uitstraling.
Om de financiele haalbaarheid te verhogen en de omgeving te verlevendigen wil men een horecafunctie toevoegen in de vorm van een bar restaurant op het gebouw. De optopping mag de architectuur van het gebouw niet aantasten maar moet wel als zodanig zichtbaar zijn vanaf de straat d.m.v. een spectaculaire uitkraging.

Plattegrond huidige situatie

Gevels en doorsnede huidige situatie

Plattegrond en gevels renovatie en optoppen

Plattegrond en doorsnede renovatie en optoppen


1 opmerking:

Anoniem zei

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Celular, I hope you enjoy. The address is http://telefone-celular-brasil.blogspot.com. A hug.