zondag 10 februari 2008

Complex gebouw

Complex Gebouw

Key words ontwerp: Churchillplein, S. Calatrava, complexiteit, autotuning, autoshowroom, duizelingwekkend, droombeeld, uitstraling, identiteit, transparantie, stijging/daling.

De locatie voor dit project is in de binnenstad gekozen. Een locatie op de centrumboulevard van Rotterdam: de Coolsingel. Daar waar deze de Blaak kruist komt de tuning garage te staan.

Project en programma.

De opdrachtgever wil een gebouw hebben dat veel publiek trekt en deels openbaar toegankelijk is. De positionering van het gebouw op de locatie is van uiterst belang. Aan de bestaande verkeersstromen op de locatie wordt een nieuwe toegevoegd. Klanten komen met hun auto binnen en vertrekken ook weer met de auto. Deze klanten willen graag gezien worden en het gebouw moet dit mogelijk maken. Naast de complexe verkeersstromingen rondom het gebouw bevinden zich in het gebouw ook verschillende stromingen. Bezoekers, klanten met auto, klanten zonder auto, garagepersoneel, kantoorpersoneel en aan- en afvoer van goederen moeten allen onder een dak functioneren. Een goed lopend organisatieprogramma is daarom van uiterst belang.

Het programma zal ongeveer 3000 m2 bevatten. De volgende ruimtes moeten in het gebouw aanwezig zijn:

- Showroom voor materialen en voorbeelden van getune-de auto's 250m2
- Entree en balie 100m2
- Werkplaats voor 10 auto's 500m2
- Tune-up cafe 150m2
- Magazijn/spuitcabine en testruimte 300m2
- Kantoren 100m2
- Dumpplek voor oude materialen en onderdelen.
- Ontwerpateliers 150m2
- Garage/stalling voor 30 a 40 auto's.




Ontwerp
Ontwerp 2
Ontwerp 3
Ontwerp 4
Vide
Showroom
Kantoor

Situatiemaquette
Situatiemaquette 2
Situatiemaquette 3
Doorsnede maquette
Doorsnede maquette 2

Geen opmerkingen: